Ani folklor boston2.jpg

Na Trgu slobode članovi ANI "Jovan Dučić" i njihovi gosti iz KUD "Gračanica" iz Bostona (SAD) izveli su dvočasovni program na radost mnogobrojnih gostiju i Trebinjaca.

Predsjednik ANI "Jovan Dučić" Nebojša Ratković zahvalio se svima koji su došli na koncert dva društva kao i Gradskoj upravi na pomoći.

"Nadamo se da ćemo uz pomoć naše Eparhije da odemo sa našim folklorašima u Boston da i naši zemljaci osjete hercegovačke opanke na sceni u Bostonu. Mnogo nam znači što su naši prijatelji iz KUD 'Gračanica' došli u srpsku zemlju Svetog Save, da ih Trebinjke i Trebinjci sa gostima našeg grada pozdrave i uživaju u njihovoj igri", rekao je Ratković.

On se zahvalio publici na podršci ne samo ANI "Jovan Dučić", već i GKUD "Alat Svislajon' i KUD 'Hercegovina' Petrovo polje, jer su, kako je rekao, sve to lijepa, poštena i čestita djeca koja čuvaju tradiciju i kulturu.

Ani folklor boston3.jpg

Umjetnički rukovodilac i osnivač KUD "Gračanica" iz Bostona Đorđe Koldžić naglasio je da ove godine slave 25 godina postojanja ansambla u zajednici koja broji oko 500 Srba.

Ovdje je došlo 26 djece, igrača koji su svi rođeni u Americi i druga, treća ili četvrta su generacija naših iseljenika. Velika je stvar što smo stvorili ovakav ansambl i možemo se sa njim ponositi ne samo u Bostonu, već i širom Amerike", rekao je Koldžić.

Mnogobrojni gledaoci su dugotrajnim aplauzima nagradili i guslare, pjevačke grupe kao i igrače oba ansambla koji su priredili jedno nezaboravno ljetno veče.

Ani folklor boston4.jpg

Ani folklor boston4.jpg