OSK leotar2.jpg

Omladinski streljački klub "Leotar" bio je domaćin strelcima Republike Srpske u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u međunarodnom streljačkom programu.

Domaćini su potvrdili kvalitet i nakon šampionske titule za prošlu godinu na BH nivou, opet su najbolja ekipa u kategoriji seniori – vazdušni pištolj.

Milko Grubač sa Bojanom Jankovićem i Đorđem Milovanovićem sa 1.576 upucana kruga osvojili su zlato, SK "Geofon" iz Teslića je drugoplasirani sa 1.560, a SK "TRB" iz Bijeljine sa 1.513 kruga osvojio je treće mjesto.

Kod seniora očekivano zlato u disciplini vazdušna puška je u rukama Matej Rašića iz Teslića sa odličnim rezultatom 618.9 krugova, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sofija Rakić iz Bijeljine sa 545 kruga i pokazala da nije slučajno prije 14 dana postala i prvakinja Srbije u istoj disciplini.

Juniorska ekipa SK "Glasinac" iz Sokoca je u disciplini vazdušna puška – žene - priredila pravo iznenađenje i uzela zlato u ekipnoj konkurenciji.

Juniori OSK "Leotar" u disciplini vazdušni pištolj u sastavu Đorđe Milovanović, AleksandarKraljević i Milan Andrić uspjeli su se okititi bronzanom medaljom, a u pojedinačnoj konkurenciji Đorđe Milovanović takođe je uzeo bronzu.

Zlatnu medalju je uzeo BiH rekorder Ivan Slijepčević iz Gacka, a srebrnu strijelac Saša Dragušin iz Teslića.

„Polovično sam zadovoljan sa postignutim rezultatom budući da sam prošle godine imao dosta boljih rezultata. Za dvije nedjelje me očekuje nastup na Grand Pri u Novom Sadu te očekujem da ću popraviti svoj rezultat" rekao je Đorđe Milovanović.

OSK leotar1.jpg