Romobil.jpg

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su 26. juna 2023. godine, u kasnim večernjim časovima primili prijavu da je električni romobil koji je vlasništvo jednog privrednog subjekta iz Mostara nalazi van zone korišćenja i da se velikom brzinom kreće prema Nevesinju, vrijednosti oko 2.000,00 KM.  

Odmah po primanju prijave policijski službenici su stavili pod kontrolu putne pravce iz Mostara prema Nevesinje i u Ulici Put Srba sa Neretve zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Renault“, tip „Clio“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala O.A. iz Mostara, sa kojim se na mjestu suvozača nalazilo lice inicijala A.M. iz Mostara. Vizuelnim pregledom uočen je električni romobil.  

Lica inicijala O.A. i A.M. su lišena slobode i ispitana u svojstvu osumnjičenih za počinjeno krivično djelo Krađa iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri nakon kompletiranja predmeta.