Kup plivanje1.jpeg

U zatvorenom olimpijskom bazenu SRC „Banje“, u organizaciji Kluba vodenih sportova “Leotar“, otvoren je prvi Međunarodni plivački miting “Trebišnjica Kup”.

U ime organizatora, Veljko Piljević zahvalio je svim učesnicima iz sedam država što su svojim učešćem uveličali održavanje prvog međunarodnog plivačkog mitinga.

„Veliko hvala na ovolikom odzivu. Nadamo se da će ovo biti tradicionalno takmičenje i da će u narednim godinama okupljati još veći broj kvalitetnih plivača. Učinićemo sve da Trebinje, kao i uvijek, bude dobar domaćin i da ćete osjetiti naše gostoprimstvo. Poželio bih svim učesnicima i trenerima da postignu svoje najbolje rezultate, da steknu nove prijatelje i da se svi lijepo družimo. Zahvaljujemo gradskoj upravi, JU „Bazeni“ i HET-u, bez čije pomoći ne bismo mogli organizovati ovako veliko takmičenje“, rekao je on.

Uprava Kluba vodenih sportova “Leotar“ uručila je plakete zaslužnim pojedincima za formiranje i opstanak kluba.

Na takmičenju se prijavilo 437 plivača iz 29 klubova sa prostora Rusije, Slovačke, Ukrajine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Pored pomenutih učesnika, podršku Prvom međunarodnom plivačkom mitingu “Trebišnjica Kup“ 2023 dala je naša proslavljena olimpijka Ivana Ninković koja je promoter ovoga takmičenja kao i predsjednik Plivačkog saveza Srbije i predsjednika Plivačkog saveza Republike Srpske.

Kup plivanje2.jpeg