projektni prijedlozi ugovori.JPG

Grad Trebinje će i ove godine podržati manifestacije udruženja građana iz oblasti kulture i nauke, sa čijim predstavnicima je gradonačelnik Mirko Ćurić potpisao ugovore o finansijskoj podršci.

Ćurić je istakao da je putem javnog poziva podržano 17 udruženja sa 20 projekata, za koje je izdvojeno 48.000 KM.

"Većina tih manifestacija održaće se tokom ljeta i neke od njih će biti upriličene već za nekoliko dana. Grad je u skladu sa svojim mogućnostim odobrio podršku projektima za koje se smatra da će upotpuniti kulturne sadržaje, ali i promociju nauke", naveo je Ćurić.

On je istakao da se za ove namjene redovno izdvajaju sredstva iz gradskog budžeta, navodeći da su iz godine u godinu projektni prijedlozi bolji i kreativniji.

Sekretar Udruženja književnika Republike Srpske-podružica Trebinje Zdravka Babić istakla je da će zahvaljujući podrškci Grada organizovati Vidovdansku svečanost na platou Muzeja Hercegovine u utorak, 27. juna.

"Riječ je o poetskoj večeri, na kojoj će, osim pjesnika iz Trebinja i Hercegovine, učestvovati i naše kolege iz Udruženja književnika iz Beograda", kazala je Babićeva.

Predsjednik Ansambla nacionalnih igara /ANI/ "Jovan Dučić" Nebojša Ratković rekao je da uz podršku Grada tradicionalno, po deseti put, ovo udruženje organizuje međunarodnu smotru veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista.

"Grad nam je obezbijedio i komplet nošnji što je od velikog značaja za svakog našeg člana", dodao je Ratković.