Predstava pomracenje2.jpg

U Kulturnom centru premijerno je prikazana predstava "Pomračenje" nastala po tekstu Paola Đenovezea, u režiji, prevodu i adaptaciji Miloša Lučića.

Glumac Miloš Lučić, koji je u ulozi reditelja, sa italijanskog je preveo tekst, a profesionalni je glumac pa je još i glumački prevodio, tako da se nije obazirao na druge prevode.

Naglasio je da se predstava spremala dva mjeseca sa ansamblom od osam glumaca.

"Grupa prijatelja okuplja se na kućnoj proslavi, a kako bi dokazali da nemaju šta da kriju jedni od drugih, uključuju se u malu igru, igru istine. Svako od njih na uvid stavlja sve svoje tekstualne i glasovne poruke iz telefona, što dovodi do neočekivanih nevolja. Mene tangiraju neki dijelovi koji nisu istaknuti u filmu, a to je šta se dešava sa mladima i našom djecom koja se suočavaju sa nedostacima vrijednosti i pitanje zašto roditelji ne prekidaju igru kada ih ćerka poziva za stolom i govori o najintimnijim stvarima u životu. To u filmu nije istaknuto, a mi ističemo tu liniju ćerke u priči" rekao je Lučić.

Svoju viziju kao reditelj predstave izveo je do kraja, iznenađen je kako je uspio da inscenira i ponosan je na glumačku ekipu jer je u pitanju amaterska predstava.

"Konstantno sam se trudio da sebi ponavljam da su glumci amateri (osim Igora Gudelja koji je profesionalac), a gotovo cijelu predstavu rade na visokom profesionalnom nivou. Najvažnije za predstavu je da živi,a mislim da je kvalitetna predstava. Do 'Festivala festivala' nastupamo na 'Fedri' u Bugojnu gdje smo prošli selekciju", kazao je Lučić.

Prvi put u jednoj predstavi igra Igor Popadić i to u ulozi domaćina koji dočekuje sve na večeri i proživljava sve ono što se dešava od početka do kraja.

"Nisam imao iskustva sa igranjem i kad se kaže amaterski imao sam sasvim drugu pomisao. Iznenadio sam se kako smo ovo uradili na visokom nivou. Imamo dobru energiju, uklopili smo se i uloge su dobro podijeljene. Svaka uloga je zahtijevna i na kraju nas iscrpi, uzme energiju iz nas jer te promjene koje se emotivno dešavaju ostave te praznim. Ali, ipak, kad se spuste zavjese i čuje se aplauz - vrati te u život i drago ti je što si dao tu energiju na sceni i publici", jasan je Popadić.

Predstava pomracenje1.jpg

Sara Tomić u predstavi igra Sofiju Kuzman, klasičnu tinejdžerku današnjeg doba.

"Naporno je bilo raditi na predstavi, ali i zabavno. Zahvalila bih se cijeloj ekipi koja je sjajna privatno i što se tiče posla jesmo amateri, ali je profesionalizam na nivou", rekla je Tomićeva.

Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila protagoniste predstave Saru Tomić, Milicu Lučić, Milenu Anđelić, Jelenu Vukosav, Igora Gudelja, Igora Svrdlina, Igora Popadića I Darka Kurtovića.

Muziku za predstavu komponovao je Vuk Milivojević, scenografija je djelo Miloša Lučića, a izrada scenografije Radivoja Milića, akademskog slikara.


Predstava "Pomračenje", koja će predstavljati Trebinje na predstojećem Festivalu festivala, nastala je u produkciji Kulturnog centra Trebinje i Grada Trebinja.

Premijera pozorišnog komada "Pomračenje" je odigrana u sklopu manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".