Skola sporta 20233.jpg

Škola sporta, u organizaciji SD "Leotar", i ove godine je organizovala završno druženje polaznicima.

Prethodnih šest sezona završavali su različitim aktivnostima u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", pokaznim teniskim treninzima na terenima TK "Tini", druženjem u izviđačkom eko-centru "Ušće", organizovanjem više takmičarskih aktivnosti na atletskoj stazi stadiona "Police", a ove godine je to bio aktivni izlet na "Ubla".

Zahvaljujući članovima PD "Vučiji zub", djeca su više puta imala priliku da probaju vještačku stijenu i zip-lajn.

"Čitave školske godine smo u saradnji sa JU 'Bazeni' Trebinje pružali uslugu obuke neplivača jednom sedmično za 50 djece. Družili smo se tokom godine sa 120 djece školskog i 200 djece predškolskog uzrasta koji su bili prisutni na treninzima koliko su im to i druge obaveze dozvoljavale", navode u SD Leotar.

Treninge je vodilo pet trenera uz stalni nadzor fizioterapeuta.

Skola sporta 20232.jpg

Završnom druženju je prisustvovalo oko 50 prijavljenih osnovaca od kojih se i ove godine jedan dio njih odlučio kojim će sportom nastaviti da se bavi, iskazavši zadovoljstvo kvalitetnim radom koji im je pružen tokom vremena provedenog u Školi sporta.

Šesta sezona Škole sporta za osnovce je završena, dok za predškolski uzrast i dalje traje. Sa njima nastavljaju da rade 1-2 puta sedmično u postojećim terminima do kraja juna.

Za šest godina rada sa djecom kroz određen broj treninga Škole sporta je prošlo preko 650 osnovaca i 700 predškolaca.

Škola sporta je i ove godine bila besplatna i sigurno je jedan od najznačajnijih projekata u Republici Srpskoj koji se sprovodi u kontinuitetu od 2017. godine.

Skola sporta 20231.jpg