Crna gpra vaterpolo1.jpg

Trebinjski zatvoreni olimpijski bazen je domaćin vaterpolo reprezentaciji Crne Gore koja je došla na pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se od 14. do 30. jula održava u Fukuoki-Japan.

Trener crnogorske reprezentacije Vladimir Gojković rekao je da njegova ekipa ima odlične uslove za rad, bazen koji je izvrstan kao i dovoljno termina za treniranje.

Pripreme na jugu Hercegovine dogovorili su prije četiri mjeseca, a prošle godine su bili tri puta i svaki put im je bilo odlično.

"Želim da se zahvalim ljudima na bazenu, gradu koji nam svaki put izađu u susret i nadam se da će vaterpolo u Trebinju iz dana u dan biti sve bolji. Sad smo u najjačem dijelu treninga i obima rada", rekao je Gojković.

Crna Gora nalazi se u najtežoj grupi zajedno sa reprezentacijama Srbije, Španije i Južnoafričke Republike, a prvoplasirana reprezentacija ide direktno u četvrtfinale.

Vladimir gojkovic.jpg

"Možemo reći da je Španija favorit grupe, a mi vjerujemo da možemo da se suprotstavimo Srbiji iako su po imenima malo jači. Probaćemo da iznenadimo Španiju, a JAR je dosta lošija ekipa. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravaju za ulazak među osam i ukršta se sa grupom gdje su Hrvatska, Mađarska i Japan tako da sve osim prvog mjesta dovodi u veliki problem za plasman među osam. Cilj nam je da uđemo među osam koje bi nas odvelo u borbu za medalju", jasan je Gojković.

Golman vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović, koji je član italijanskog kluba VK "Breša", standardan je u ekipi.

Petar tesanovic.jpg

"Ovdje se uvijek osjećamo fantastično i uslovi su odlični. Radi se veoma puno i nadamo se najboljem. Igrali smo nedavno protiv selekcije Njemačke, Holandije, a nakon Trebinja imamo turnir u Hercg Novom gdje će biti Hrvatska i Francuska. To će biti završnica naših priprema pred polazak u Japan. Trebamo se usredsrediti na sami sebe jer sve polazi od nas. Grupa je teška i ako osvojimo prvo mjesto imaće se lakši protivnik u četvrtfinalu. Španija i Srbija su jači od nas na papiru, ali će nam to predstavljati veći motiv da ih pobijedimo", poručio je Tešanović.

Crna gpra vaterpolo2.jpg