vucinic vukanovic.jpg

Poslanik u NSRS Đorđe Vučinić potvrdio je da je OSCE-u poručio da izmjene Izbornog zakona može da nametne samo Kristijan Šmit, jer SNSD u Domu naroda blokira te pokušaje.

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića reagovao je nakon što mu je SNSD-ov Igor Žunić rekao da je tražio reakciju OHR-a prema visokim funkcionerima Republike SRpske.

"Je li istina gospodine Vučiniću da ste nedavno sjedili sa gospodinom Adlerom iz OEBS-a? Sjedili ste sa njim? To iz međunarodnih krugova izlazi. Je li istina da ste pokrenuli pitanje reakcije OHR-a prema funkcionerima Republike Srpske i da bez njihove pomoći ne možete 'vi samo u rat', ne možete vi doći na vlast bez njihove pomoći? Je li to istina? Jeste! Ovo što radite je na tragu te priče i molbe gospodinu Adleru da reaguje na ovaj način. I ako mislite da mi ne znamo takve stvari, za to treba da odgovarate pred javnosti!", rekao je šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić.

Na to je Vučinić potvrdio razgovor i da je strancima kao jedino rješenje za izmjene Izbornog zakona ponudio intervenciju visokog predstavnika.

"Nikada nisam sjedio ni sa kim iz OEBS-a, nego OSCE. Istina je sljedeća, rekao sam da SNSD blokira BiH u Domu naroda i ne može da se donese izmjena Izbornog zakona zbog SNSD-a i da jedina institucija koja to može uraditi, legalno, bio to Šmit ili bilo ko drugi, je visoki predstavnik koji može da nametne izmjene Izbornog zakona", rekao je Vučinić.