Koncert bubamarci2.jpeg

Povodom Svjetskog dana muzike, večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan koncert dječijeg hora „Bubamarac“ iz našeg grada.

Umjetnički rukovodilac dječijeg hora Neda Tanasijević kaže da su pripremili veoma bogat repertoar koji je izvelo oko 50 članova „Bubamarca“.

„Pored horske dječije muzike, pripremili smo i klasične kompozicije počevši od Čajkovskog, Štrausa a imali smo i interesantno sviranje na novinama uz kompoziciju Kabalevskog. Ovaj put smo pozvali i naš rok bend 'Krugovi u žitu' sa kojima smo izveli stihove YU grupe, Idola i Bajage i instruktora. Takođe, na sceni nam se pridružio i plesni par – Nataša i Đorđe Traparić koji su plesali uz kompoziciju 'Devojko mala' od Idola“, navela je Tanasijević.

Milisav Sukonjica, takođe umjetnički rukovodilac hora rekao je da je večeras premijerno prikazan i spot za himnu „Bubamarca“.

„Došlo je vrijeme da napravimo i himnu za hor, ja sam napisao tekst i muziku, profesor Pero Bokić je sve snimio u studiju, a Slavenko Vukasović je zabilježio okom svoje kamere. Zbog obilježavanja Svjetskog dana muzike odlučili smo da koncert i promociju našeg spota organizujemo baš danas“, dodao je Sukonjica.

Koncert bubamarci1.jpeg

Podrška „Bubamarcu“ na ovom koncertu je bio i hor roditelja, koji je izveo numeru „Zemlja“, Ekatarine Velike.

Koncert dječijeg hora „Bubamarac“ organizovali su Kulturni centar Trebinje i Udruženje za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece „LirArt“ iz Trebinja.