Crnogorci-min.jpg

Dom mladih sinoć je bio domaćin izložbe radova "Boje u očima slikarskog uranka" Udruženja "Slikarski uranak" iz Podgorice.

Na izložbi su radovi rađeni u različitim slikarskim tehnikama kao i skulpture.

Član novinara SSSR-a i Rusije Vera Artemjeva iz Moskve rekla je da joj je čast da bude okružena talentovanim ljudima u Trebinju, te čestitala akademiku Radovanu Radoviću i drugim članovima ovog Udruženja na podršci.

Akademik Radovan Radović rekao je da je velika radost i čast da je ovo Udruženje lijepo primljeno od domaćina, da prikažu dio onoga što ovo Udruženje radi, istakavši da su članovi ovog Udruženja iz čitavog svijeta.

"Udruženje je formirano 1993. godine da bi se preko umjetnosti stvorili mostovi između ljudi, istakavši da su umjetnici ti koji brišu granice, te napomenuo da je da je potrebno mnogo truda da se napravi umjetničko djelo", rekao je Radović.

Svojim nazivom „Slikarski uranak“ simbolično objedinjuje različite oblike „slikanja“ života: riječju, muzikom, kičicom, naukom…Udruženje je širom otvorilo vrata stvaraocima koji svojim entuzijazmom, radnim, moralnim i umjetničkim sposobnostima osvjetljavaju čiste puteve života.

Crnogorci 1-min.jpg

Tu su slikari, književnici, muzičari, naučni radnici, publicisti iz Crne gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Indije, Njemačke, Luksemburga, Francuske, Austrije, USA, Čilea, Australije…