silovanje.jpg

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv konobara S.P. (49), državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju. Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje za silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država.

- Krivično djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko od žičare i istorijske jezgre Dubrovnika, na terasi picerije "Tabasco", izvršio nasilni polni odnos nad mladom Amerikankom bez njenog pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nakon toga je sudija istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao Amerikanku koja je trebala dalje da putuje - rekao je za Dubrovački vjesnik portparol Županijskog suda u Dubrovniku sudija Pero Miloglav.

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bjekstva. Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023, konobara tereti i za počinjeno krivično djelo krađa na štetu Amerikanke kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.