3x3 mokri dolovi1.jpg

Побједом екипе "Гретна" у сениорској и "Захумље" у категорији до 15 година у Мокрим Доловима је завршен први дводневни хуманитарни 3X3 баскет турнир на иницијативу становника овог насеља, а у склопу Хуманитарне организације "Срби за Србе" која је покренула велику акцију прикупљања средстава за изградњу новог породичног дома за породицу Бјелица из Требиња.

Код сениора у финалној утакмици "Гретна" је резултатом 21:12 побиједила екипу "Два рибара". Треће мјесто освојила је екипа "Дрим тим" која је резултатом 20:0 била боља од екипе "Комарци" (они се нису појавили на терену у борби за треће мјесто).

Након утакмице члан побједничке екипе Вук Бојанић је похвалио организаторе на одлично организованом турниру.

"Свака част за Ђока и његове пријатеље који су организовали овај турнир. Ово је хуманитарни турнир на који смо дошли да се дружимо са нашим пријатељима, али је увијек лијепо побиједити и добити пехар. Против себе смо имали одличну екипу са којој играмо сваки дан и знамо се одлично, а пресудило је то што смо погодили више тројки и то је ријешило утакмицу", рекао је Бојанић.

3x3 mokri dolovi7.jpg

"Захумље" је у финалној утакмици у категорији до 15 година резултатом 14:13 побиједило екипу "Вележа" из Невесиња. Треће мјесто освојила је екипа "Терлофито" која је била боља од екипе "Орлови" 16:11.

3x3 mokri dolovi4.jpg

Испред насеља Мокри Долови Ђорђе Нинковић истакао је да је њихова жеља била да се прикупи што више средстава за изградњу новог породичног дома за породицу Бјелица из Требиња.

"Надам се да смо им помогли у томе јер је скупљено око 5.000 КМ и то је велики плус за наше насеље да учимо нашу дјецу да буду хумани и да имају пажњу према другим људима. Желимо да наша дјеца буду боља него што смо ми. Ми смо задовољни јер смо за 15 дана укључили људе из насеља, уредили терен и околни простор, да се људи у нашем насељу осјећају пријатно и да будемо добри домаћини и да се врате догодине. Надамо се да ће ово бити традиционалан турнир, а за наше насеље ово значи много да дјеца стекну нова пријатељства, дружења и да онај ко се још није одлучио, да почне да се бави спортом. Побиједио је спорт и дружење, а захвалио бих се свима у нашем насељу", јасан је Нинковић.

Турнир је окупио 40 екипа у обје категорије.

3x3 mokri dolovi5.jpg

3x3 mokri dolovi6.jpg

3x3 mokri dolovi2.jpg

3x3 mokri dolovi3.jpg