Revija herceg novi7.jpg

"Samr sešn /Summer sesion/" naziv je prve modne revije koja je priređena u divnom ambijentu na terasi Gradske kafane u Herceg Novom.

Brojna publika uživala je u promocije mode i autorskog stvaralaštva Ane Kovačević, modnog dizajnera i vlasnika studija "Anex" i kreativnog potencijala njene ćerke, mlade Elene Anastasiju, učenika trećeg razreda grafičko-dizajnerskog smjera Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić.

Reviju je otvorila prva kolekcija pod nazivom "Lily" koja je na sceni posutoj laticama ruža predstavila održivu modu za tinejdžere, rađenu primjenom tehnika reciklaže, redizajna i prenamjene već postojećih komada garderobe i tekstila, što je svojevrsna ekspresija ličnog stila Elene Anastasiju.

Ova kolekcija ujedno je brisanje granica između muške i ženske odjeće, odiše duhom mladosti, hrabrosti i stvalačke slobode.

Drugu Kolekciju "Anex" ljeto 2023, Ane Kovačević, sačinjavali su trendi komadi, široke lepršave haljine i pantalone kao i aksesoari, izrađeni od prirodnih materijala: pamuka, lana i svile, u bojama Mediterana.

Revija herceg novi5.jpg

Sve modele nosile su Novljanke što je tradicija na revijama bivše manekenke i modne dizajnere Ane Kovačević koja sljedeće godine slavi jubilej, 20 godina od osnivanja brenda i studija Anex.

U programu su učestvovali operska pjevačica Jovana Mustur Ražnjatović i korepetitor profesor klavira Dejan Krivokapić koji su glasom i muzikom oplemenili atmosferu na ovom modnom događaju koji je najavio ljeto u Herceg Novom.

Kolekcija sa ove revije biće prikazana i u Trebinju.

Revija herceg novi6.jpg

Revija herceg novi4.jpg

Revija herceg novi3.jpg