Koncert malih maturanata muzicke skole1.jpg

U sali Muzičke škole održan je koncert malih maturanata osnovne škole. U četrdesetominutnom koncertu svirali su zahtijevne kompozicije koje su naučili tokom šest godina pohađanja nastave.

Roditelji, profesori, učenici mogli su da uživaju u djelima kompozitora Pernambuka, Burgmilera, Lea, Marikanta, Tarega, Bertinija, Derbenka, Šuberta, Dženkinsona...

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je istakla da je u ovoj školskoj godini osnovnu muzičku školu završilo 26 maturanata, a deset se opredijelilo da nastavi srednju muzičku školu.

"Drago nam je što će jedan dio učenika nastaviti školovanje, a većina od njih je postigla zapažene rezultate. Malih maturanata imamo na svakom od  odsjeka - harmonici, gitari, klaviru, flauti, violini, violi, violončelu. Njih 13 je izrazilo želju da sviraju na koncertu i mislim da su oni bili najbolji", kazala je Babić.

Mihajlo Medan, koji je svirao na harmonici djelo E. Derbenka "Pijetlovi", rekao je da je kroz šest godina školovanja dosta naučio.

"Neću nastaviti srednju muzičku školu jer ću upisati medicinsku, ali to ne znači da ću prestati sa sviranjem hermonike jer je muzika dio mene. Kao mali zavolio sam harmoniku i prilikom upisa nisam imao dilemu šta ću da upišem i nisam se pokajao", rekao je Mihajlo.

Prije koncerta nagrađeni su najbolji učenici.

Koncert malih maturanata muzicke skole3.jpg

Koncert malih maturanata muzicke skole2.jpg

Koncert malih maturanata muzicke skole4.jpg