sastanak aerodrom trebinje2.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić razgovarao je danas sa predstavnicima radne grupe za izgradnju aerodroma u Trebinju koju je predvodio pomoćnik ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu u Vladi Srbije i predsjednik Skupštine privrednog društva „Aerodromi Srbije“ Ivan Divac.

Ćurić je istakao da su tokom sastanka prezentovane dosadašnje aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, koja treba da posluži za dobijanje svih neophodnih dozvola kako bi se počelo sa izvođenjem radova na ovom važnom kapitalnom projektu za naš grad i Republiku Srpsku.

"Predstavnici radne grupe predstavili su idejni projekat sa urbanističko-tehničkim uslovima te tehnologiju koja će biti korišćena za ovaj važan projekat. Dinamiku izrade dokumentacije prate brojne studije, koje treba da omoguće izradu glavnog projekta i dobijanje građevinske dozvole za početak radova", naveo je Ćurić.

Prema riječima gradonačelnika, već su odobreni lokacijski uslovi za budući aerodrom, a u narednom periodu očekuje se i početak eksproprijacije zemljišta na kome će se on graditi.

Pomoćnik ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu u Vladi Srbije i predsjednik Skupštine privrednog društva „Aerodromi Srbije“ Ivan Divac je pojasnio da je, pored nastavka izrade projektno-tehničke dokumentacije, u toku i izrada Studije procjene uticaja na zaštitu životne sredine.

On je dodao da će se krajem jula održati prezentacija Aeronutičke studije koja treba da ukaže na organizaciju vazdušnog prostora iznad budućeg aerodroma u Trebinju.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i direktor privrednog društva "Aerodrom Trebinje" Mladen Stanković i direktor privrednog društva "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković.

Aerodrom u Trebinju je investicija Vlade Srbije, koja je ranije za ovaj projekat planirala 100.000.000 evra.

sastanak aerodrom trebinje1.JPG