skupstina trebinje.JPG

Odbornici trebinjske Skupštine jednoglasno su usvojili inicijativu gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića da se Grad Trebinje pobratimi sa opštinama Nikšić i Herceg Novi u Crnoj Gori.

Ćurić je rekao da se odlukama o uspostavljanju saradnje između Grada Trebinja i Opština Herceg Novi i Nikšić želi formalizovati izuzetna saradnja i bratski odnosi koje naš grad ima sa ove dvije lokalne zajednice, ali i sa građanima ova dva grada.

"Vežu nas tradicionalno bliske veze kroz istoriju, kada smo zajedno stvarali naznake današnjih partnerskih odnosa koje kroz ove odluke dodatno učvršćujemo i obavezujemo buduće generacije da ih proširuju", naveo je Ćurić.

On je istakao da se Grad Trebinje ponosi saradnjom sa Herceg Novim i Nikšićem.

"Zadovoljstvo mi je što i na ovaj način, putem bratimljenja, imamo mogućnost da potvrdimo naše dobrosusjedske odnose. Ovim se stvara mogućnost za dodatnu saradnju u kulturi, sportu, privredi kao i projektima međugranične saradnje", naveo je Ćurić.

Ćurić se zahvalio kolegama iz Herceg Novog i Nikšića – Stevanu Katiću i Marku Kovačeviću, što su zdušno podržali zajedničku inicijativu.