Ljubivoje rsumovic trebinje2.jpg

Poznati srpski književnik, pjesnik i pisac za djecu Ljubivoje Ršumović izjavio je večeras u Trebinju da su djeca njegova tajna uspjeha i da mu ne daju da ostari, ističući da je sve najljepše što je napisao posvetio mladima.

"Zauzvrat, oni mi daruju energiju, svoje osmehe i naravno uspeh, ako to možemo nazvati uspehom", rekao je Ršumović novinarima u Narodnoj biblioteci u Trebinju gdje je večeras veliki broj mališana, ali i odraslih uživao u njegovim stihovima.

Bašta Narodne biblioteke bila je puna djece i starije publike koja je aplauzom ispratili Ršumovićev nastup.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković rekla je novinarima da ova ustanova nastoji da sugrađanima pruži najbolje sadržaje, kako za najmlađe, tako i za starije sugrađane.

"Večeras smo sa Ljubivojem Ršumovićem spojili i najmlađe i one malo starije, jer se svi podjednako raduju ovom druženju. Prvi put smo u situaciji da ne moramo najavljivati gosta, dovoljno je reći Ljubivoje Ršumović", istakla je Vukovićeva i izrazila zadovoljstvo zšto je trebinjska publika pokazala veliku zainteresovanost za ovo veče.

Ljubivoje rsumovic trebinje1.jpg

Druženje je organizovano u okviru tradicionalne manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto", a u programu je učestvovao i Dječiji hor "Bubamarac" iz Trebinja.

Ljubivoje Ršumović napisao je više od 90 knjiga, uglavnom za djecu, dobitnik je brojnih priznanja i autor dječijih emisija "Fazoni i fore", "Dvogled", "Hiljadu zašto" i drugih.