Nova bolnica trebinje 2.jpg

Izgradnja nove Bolnice u Trebinju najvažniji je projekat koji će se realizovati u našem gradu u posljednjih više od 40 godina. Riječ je o istorijskom poduhvatu, koji će u potpunosti promijeniti zdravstveni sektor u Trebinju i Hercegovini.

Kamen temeljac za novu bolnicu biće postavljen u petak, 9. juna, u 12.00 časova, u prisustvu gradonačelnika Mirka Ćurića, predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, koordinatora radnog tima za izgradnju nove bolnice akademika profesora dr Predraga Peška, ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića, ministra zdravlja Srbije Danice Grujičić, direktora Bolnice Trebinje Nedeljka Lambete i načelnika istočnohercegovačkih opština.

Nova Bolnica, čiju izgradnju finansira Vlada Republike Srpske sa više od 128.000.000 KM, biće najmoderniji tim ove vrste zdravstvene ustanove u regionu.

Gradi se po modelu ključ u ruke, što znači da, osim projektovanja i izgradnje, podrazumijeva i cjelokupno opremanje najsavremenijom opremom.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta rekao je da će gradnju bolnice pratiti usavršavanje i jačanje medicinskog kadra.

"Mi smo već krenuli sa sistematizacijom radnih mjesta jer je za novu bolnicu potrebno i dosta više ljekara i medicinskih tehničara. Ovom prilikom pozivam sve mlade doktore koji su u potrazi za poslom i specijalizacijom da se jave, jer ima prostora za njihov posao u trebinjskoj bolnici", istakao je Lambeta.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na površini od 41.080 metara kvadratnih, imaće više od 20 službi i odjeljenja i 223 kreveta.

Predviđenom dinamikom radova, nova bolnica u našem gradu treba da počne sa radom do kraja 2025. godine.

Radove na njenoj izgradnji povjereni su firmi "Herc gradnja", koja je nosilac konzorcijuma više firmi.