IMG-3acd6fbbf9f7973f7e76e0a943a0f951-V-min.jpg

Predstavnici UG „Mreža mladih“ i JU „Narodna biblioteka“ Trebinje potpisali su protokol o saradnji u okviru projekta „Perspektiva“ čiji je cilj uključiti različite starosne kategorije i stvoriti neformalnu mrežu penzioneri-mladi-lokalna vlast kako bi se podstakla saradnja na svim nivoima.

Narodna biblioteka Trebinje će bez naknade, za potrebe korisnika projekta, knjige i drugu raspoloživu literaturu izdavati i dati na korišćenje Društvenom centru, na uobičajen način pružanja bibliotečkih usluga.

Grad Trebinje je obezbijedio prostor za otvaranje funkcionalnog Društvenog centra, u kome će se, po terminima, realizovati aktivnosti za potrebe penzionera, mladih i aktivnosti po najavi.

Radom društvenog centra omogućiće se starijoj populaciji da bude prihvaćena i informisana, a mladim ljudima dati prostor za realizaciju ideja i društveno prihvatljivo angažovanje kroz različite aktivnosti.

Društveni centar je opremljen svom neophodnom opremom.

Finansijska podrška projektu „Perspektiva“ je dobijena kroz grant koji dodjeljuje Evropska unija u BiH, a provodi agencija lokalne demokratije Mostar kroz projekat LINK 4 COOPERATION.

Projekat je podržao i Grad Trebinje.

Omladinska organizacija Mreža mladih je osnovana 2018. godine. Organizacija je svoje granice proširila da obuhvata mlade ne samo Trebinja, nego i regije, te da ima kontakte i projekte izvan nivoa lokalnog.