crna gora.jpg

Iako zvanična ljetnja sezona na Crnogorskom primorju počinje za desetak dana, mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se tek očekuje.

"Voda je odlična, topla i čista. Nakon mnogo kiše jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve", rekla je za RINU Milica iz Ulcinja.

U ovaj primorski grad već je stigla i prva grupa čačanskih mališana iz vrtića u odmarilište Ovčar, a vrijeme im ide na ruku. Mnogo polemike je bilo oko ovogodišnjih cijena u ljetovalištima Crne Gore, ali one se po svemu sudeći još uvijek nisu mijenjale. Tako komplet od dvije ležaljke sa suncobranom sebi možete priuštiti za 10 evra, prenosi b92.

"Toliko je bilo prošle godine, nije cijena rasla. Naravno nije svuda isto. Ovaj primorski dio koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke. Za kafu vam je potrebno da izdvojite od 1.50 do 2.20 evra, za pivo od 2.30 do 3.00 evra, ručak za dvije osobe ne košta više od 12 ili 13 evra", rekao je ugostitelj iz Čanja.