Pocetak radova bolnica.jpg

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju biće položen 9. juna, potvrđeno je iz Bolnice Trebinje.

Iz Bolnice su najavili da će ovom, kako kažu, istorijskom događaju za Trebinje i Hercegovinu, prisustvovati predstavnici lokalnih i republičkih institucija te predstavnici iz regiona, među kojima i iz Srbija.

"Značaj ovog projekta je utoliko veći ako se imaju u vidu višedecenijske teškoće i izazovi sa kojima se naša ustanova i njeni radnici suočavaju u svom radu, u smislu neadekvatnog prostora i opreme, nastojeći da svojim znanjem i vještinama kompenzuju zastarjelost i nedovoljnost postojećih prostorno-tehničkih kapaciteta", kazali su iz Bolnice Trebinje.

Novim, tehnološki unapređenim objektom stvoriće se uslovi za pružanje kvalitetne, bezbjedne i dostupne zdravstvene zaštite, u skladu sa savremenim dostignućima medicine, kakvu naši građani zaslužuju.

Bolnica se gradi u naselju Pridvorci i biće jedna od najsavremenijih ustanova ovog tipa u ovom dijelu Balkanskog poluostrva.

Pripremni radovi su u toku i građevinske mašine svakodnevno rade na terenu, kako bi se ispoštovali svi rokovi i dinamika radova. 

Nova bolnica će imati kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinu bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih koji će se graditi po sistemu "ključ u ruke".

Radovi vrijedni 128.000.000 KM povjereni su firmi "Herc gradnja".