Bileca opstina.jpg

Naplata parkinga u Bileći trebalo bi da počne za oko mjesec dana, pripreme su u završnoj fazi, a mjesečna karta za sve zone koštaće 30 KM, izjavio je Srni zamjenik načelnika opštine Nikola Bajović.

Bajović je rekao da će biti definisana prva i druga zona naplate parkinga, s tim da će korisnici u prvoj zoni 90 minuta parkinga plaćati jednu KM, dok će u drugoj zoni čas koštati 0,5 KM.

„Prva zona obuhvataće cijelu glavnu ulicu kralja Aleksandra, od marketa Tropik do Obilićevog vijenca, kao i parking kod Elektro-Hercegovine“, naveo je Bajović.

Bajović je rekao da će u drugoj zoni parkirališta biti u ulicama Obilićev vijenac i Poparina strana, kao i parking ispred Doma kulture „Jefto Dedijer“ i dio parkinga u naselju Dubrave.

Prema njegovim riječima, u prvoj fazi će biti ukupno oko 200 parking mjesta koja će biti naplaćivana i to SMS porukama i kupovinom karata na prodajnim mjestima, a biće izdavane i sedmične, polugodišnje i godišnje karte.

Bajović je rekao da je cilj da se uredi parking prostor u Bileći da bi svi imali dovoljno mjesta za parkiranje, navodeći da će na tim poslovima biti zaposleno pet osoba sa invaliditetom.

„Cijeli posao biće obavljan putem opštinske Boračke organizacije i Društva Patriot“, rekao je Bajović.