autobuska stanica trebinje.jpg

Jedina zvanična autobuska linija od Trebinja do Beograda saobraća svake večeri u 21.45 časova iz našeg grada, odnosno u 21.15 časova iz srpske prestonice. Međutim, putnici se na ovoj liniji, koju drže preduzeća "Ubla Tours" i "BS Tours", nerijetko susreću sa problemima, gdje se autobus kvari tokom puta ili kasni polazak sa perona.

Jedna takva situacija dogodila se sinoć, kada je sa trebinjske Autobuske stanice vozio autobus "BS Toursa" iz Beograda. Umjesto u 21.45 časova, autobus je sa stanice krenuo oko 22.20 časova jer, zamislite, vozilo uopšte nije davalo kontakt, pa samim tim nije moglo ni da se upali.

"Vozači su odmah pozvali majstora, koji je 40 minuta pokušavao da otkloni kvar. I na kraju su pozvali nekog preko vibera, uključili kameru i taj čovjek i majstor koji je bio kod autobusa otklonili su kvar. Autobus je upalio i krenuli smo za Beograd", kaže nam jedan od putnika.

Kaže i da se i isti autobus, koji je noć ranije saobraćao iz Beograda prema Trebinju, usput kvario. Vozači su, kaže nam, morali da dosipaju vodu da bi mogli da dođu do Trebinja.

"I takav autobus, koji je noć prije polaska iz Trebinja imao probleme - ponovo šalju na put. Svako malo im se kvare autobusi i niko ništa ne preduzima, još nam na stanici u Trebinju kažu da nemaju zamjenski autobus. A pritom cijene karata samo podižu i sada je u jednom pravcu 62 KM. Jeftinije je avionom do Rima", kaže jedan od putnika.

Nadležni koje smo kontaktirali navode da svaki autobus tokom godine treba da prođe dva tehnička pregleda.

"Može se desiti da je autobus na tehničkom pregledu ispravan, a da se u putu pokvari. Međutim, ako se to dešava često - to je onda ozbiljan problem", pojasnili su za TrebinjeLive.info.

Navode i da republička inspekcija i saobraćajna policija mogu bez ikakvih dodatnih pojašnjenja autobus da pošalju na vanredni tehnički pregled.