policija rs.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 27. maja 2023. godine, izveli operativno-taktičku mjeru i radnju – raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Trebinje kojom prilikom su pronašli 1,5 gr. bijele praškaste materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid i 4,4 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Policijski službenici su tokom izvođenja racije primjetili da je jedno maloljetno lice odbacilo od sebe zamotuljak ukupne težine, 0,5 gr. bijele praškaste materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid. Takođe, lica inicijala I.P. i Đ.B. su od sebe odbacila dva zamotuljka bijele praškaste materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid, ukupne težine 1 gr.  

Ispred objekta je pronađeno 4,4 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu koje je odbacilo nepoznato lice.  

Protiv maloljetnog lica, kao i lica inicijala I.P. i Đ.B. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.