Fk leotar zeljeznicar2.jpg

U 33. kolu Premijer lige u Policama će FK "Leotar" danas dočekati FK "Široki" iz Širokog Brijega.

Trener Marko Maksimović kaže da u ovo kolo njegova ekipa ulazi u utakmicu u kojoj ne odlučuju sami o sebi.

"Mi moramo dati sve od sebe i posljednji atom snage da odigramo utakmicu na najbolji mogući način i da dođemo do onoga šta nas najviše zanima, a što bi nas ostavilo u opticaju da ostanemo u ligi, a to su tri boda. Prvi put u Premijer ligi imamo situaciju da će bukvalno do posljednjeg minuta biti zanimljivo. To daje draž sa jedne strane, a mi treba da se nadamo do posljednjeg minuta", rekao je Maksimović.

Leotar u međusobnim utakmicama ima pozitivan skor samo sa ekipom FK "Tuzla siti". Kada se gleda računica, FK "Sloboda" igra na svom terenu protiv FK "Željezničar", a Sarajlijama je potreban bod da ostanu na četvrtom mjestu i uđu u Evropu. U slučaju neriješenog rezultata Tuzlaci su ispod Trebinjaca, a u slučaju pobjede su ispred Leotara.

Isto tako u Srebreniku FK "Tuzla siti" igra sa FK "Zrinjski", a u slučaju pobjede Mostaraca zbog boljeg međusobnog odnosa Leotar bi bio ispred Tuzlaka iako imaju isti broj bodova (gledaju se međusobni susreti).

Ovo je samo moguće u slučaju pobjede Leotara nad Širokim.

S druge strane, u slučaju da Željezničar izgubi, a Široki pobijedi u Trebinju - on ide u Evropu.

Utakmica se igra u nedjelju u 17.00 časova. Cijena ulaznice je 5 KM, a sav prihod biće uplaćen organizaciji "Srbi za Srbe" kao vid pomoći za izgradnju kuće za šestočlanu porodicu Bjelica iz Trebinja.