Ognjen vujovic.jpg

Ognjen Vujović je đak generacije Gimnazije "Jovan Dučić". To je za njega velika čast, a veliku zahvalnost duguje svojoj porodici koji su mu bili podršku od početka. Tu su i profesori Gimnazije kao i nastavnici iz osnovne škole koji su ga često zvali i čestitali mu na uspjesima.

Prema Ognjenovim riječima, veliku zaslugu za uspjeh ima i njegov razred koji se ponosi sa njim, a sve četiri godine imali su dobru komunikaciju i zajedno su rješavali probleme.

Prije četiri godine Gimnaziju je upisao radi opšte kulture da bi sticao znanja iz svih aspekata života.

"Ni u jednom trenutku nisam pomislio da sam pogriješio što se tiče izbora za Gimnaziju iako je bilo dosta uloženog rada i truda. Dobio sam sve ono što sam očekivao", kaže Vujović.

Četiri godine su brzo prošle i taj period je predstavljao jedan balans između učenja i druženja u školi i van nje.

"Imao sam vremena i za jedno i za drugo. On-lajn nastava je na nas generalno negativno uticala. U tom trenutku je bila u redu, manje smo radili i učili, ali sada se osjećaju efekti takve nastave pri pripremi za fakultet. Postoje neke oblasti koje smo slabije prošli zbog takvog vida nastave i to je problem za sve nas. Profesori su dali sve od sebe, ali taj način predavanja i skraćeni časovi nisu mogli da nadoknade pravu nastavu", rekao je Vujović.

Išao je na takmičenja iz matematike i fizike, a odlične rezultate postigao je na republičkom takmičenju iz fizike gdje je osvajao drugo i treće mjesto.

"Osim matematike i fizike, privlače me hemija, biologija, informatika. Treniram plivanje, a igram u Vaterpolo klubu 'Leotar'. Završio sam osnovnu muzičku školu i sviram gitaru", naglasio je Vujović.

Za školu ga veže veliki broj lijepih uspomena od  ekskurzije i takmičenja do učionice i prijateljstva, što će pamtiti cijeli život.

"Tokom školovanja nije mi ništa bilo teško jer sam dobro organizovao svoje vrijeme. Konstantno sam učio, a profesori su mi izlazili u susret kad sam išao na takmičenja", objasnio je Vujović.

Kao i većina najboljih đaka trebinjskih škola u posljednjih nekoliko godina, i Ognjen Vujović sebe vidi u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka, na smjeru za softversko inžinjerstvo i informacione tehnologije.