Spasovdan konjsko1.jpg

U selu Konjsko na Zupcima svečano je proslavljena slava hrama Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdam, a Svetu liturgiju služio je prezviter Milan Stanjević uz sasluženje nadležnog paroha oca Borisa Banduke.

U besjedi, protojerej stavrofor Boris Banduka podsjetio je da se svi danas radujemo velikom svetom danu kada proslavljamo Vaznesenje Gospoda Boga i Spasa našega Isusa Hrista.

"Ovo je slava ovog divnog hrama koji nas sabira, koji svjedoči o našim precima koji su gradili ovaj hram i potvrdili svoju vjeru, živu vjeru u vaskrsloga Boga. Zato neka ovaj dan bude blagosloven vama koji ste odvojili svoje vrijeme i došli da zajedno sa domaćinima koji su nas pozvali i potrudili se da nas ovako lijepo dočekaju sa mnogo ljubavi", kazao otac Boric.

On je rekao da čovjek prolazi kroz razna iskušenja, ali da će, ako ima jaku vjeru i ljubav, lakše ih prebroditi

"Hrišćanin uvijek treba da bude duhovno budan i da ljubi Boga svim svojim srcem i svom svojom dušom, da ljubi i poštuje svoga brata iako možda taj brat ne misli kao on, ali da ga ljubi, voli, jer i nas sve Hristos ljubi i grli svojom neizmjernom ljubavlju" rekao je Banduka.

Spasovdan konjsko3.jpg

Nakon liturgije, položeno je cvijeće i održan pomen na spomeniku borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu te je priređena trpeza ljubavi.

Spasovdan konjsko2.jpg