Milena i dragan.jpg

Osim neizbrisivog traga koji su ostavili u domaćoj kinematografiji, Dragan Nikolić i Milena Dravić slovili su za omiljeni glumački par na našim prostorima.

Njihov brak trajao je više od četiri decenije, a jednom prilikom legendarni Gaga objasnio je kako su uspjeli da održe brak.

„Kada je dvoje ljudi uspješno u poslu, naravno da ima onih zavidnih, pa čak ni publici jedno vrijeme nije bilo svejedno, ali sve to treba uneti u kalkulaciju kada se radi o braku javnih ličnosti. Moj savjet kolegama koji su u sličnoj situaciji glasi: Budite pametniji od tračeva i jednostavno živite svoj život“, objasnio je glumac.

Djecu nisu imali, ali im je rođaka Iva nadomjestila tu prazninu.

„Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastanka vrste. Smatram da je to što nemamo djecu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu djecu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu, koja ima pet i po godina. Ona nam je nadoknadila sve ono što mi nismo imali i oko nje se okreće cijeli naš svijet“, rekao je Nikolić, koji je važio za neprevaziđenog džentlmena.

Proslavljenoj glumici ovo je bio treći brak jer je prethodno bila udata za reditelje Purišu Đorđevića i Vojislava Kokana Rakonjca.

„Dragan i ja nemamo dkece, ali smo cijelog života porodica. Kao što smo oboje vezani za naše porodice. Oboje obožavamo našu unuku, unuku mog brata i oboje smo veoma brižni prema najbližima“, zaključila je glumica.

Podsjetimo, Dragan je preminuo 2016. godine, a Milena dvije godine kasnije.