IMG-e667491649a719f3b95a32e99eaa66d2-V-min.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je danas prijem za učenika devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” Vuka Jankovića koji je izabran Olimpijski tim za Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana u julu u Japanu.

U Olimpijskom timu Vuk je jedini osnovac, a ostalih pet članova su srednjoškolci – to je veliki uspjeha za našeg mladog sugrađanina, ali i Trebinje i Republiku Srpsku, poručio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Vuk je pobjednik 28. Matematičke olimpijade BiH, koja je okupila 40 učenika, od kojih su samo dvojica bili osnovci. Kaže da je zahvalan nastavnicima, porodici, prijateljima i Gradskoj upravi na podršci.

„Drago mi je što se cijene moji rezultati i rad. To je jedan veliki podstrek za mene“, naveo je Vuk.

Njemu je gradonačelnik uručio sabrana djela pjesnika Jovana Dučića i poželio uspjeh na matematičkoj olimpijadi u Japanu.

PRIJEM I ZA NAGRAĐENE UČENIKE GIMNAZIJE „JOVAN DUČIĆ“

Među nagrađenim učenicima je i Doroteja Radanović, koja je republički prvak u srpskom jeziku za druge razrede srednjih škola.

„Ovo je prva nagrada koju je neki od učenika trebinjske Gimnazije, tokom perioda dužeg od 100 godina, dobio na republičkom takmičenju iz srpskog jezika“, kazala je Doroteja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić naveo je da je Grad ponosan na uspješne učenike, koji gdje god da se pojave predstavljaju Trebinje u najboljem svjetlu.

Ćurić je ovim učenicima uručio po knjigu kao simboličan poklon za sve njihove uspjehe, trud i rad.

Osim Doroteje, na prijemu su bili i Savo Crnogorčić koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, Ognjen Vujović koji je bio drugi i Spasoje Kukurić treće mjesto.