Stacionarni radar trebinje.jpg

Od kada je postavljen stacionarni radar u Gorici, zabilježio je 6.000 prekršaja. Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare istakao Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

“Za cijelu istočnu Hercegovinu nemamo trenutno statistiku ali znamo da je radar u Gorici najviše prekršaja zabilježio. Cilj postavljanja radara nije da se naplati kazna, već da se doprinese bezbjednosti svih građana. Ja bih bio najsrećniji da je evidentirao dva, tri prekršaja, ali možete li zamisliti ako je evidentirao 6.000, šta bi bilo da ga nismo postavili”, kaže on.

Na pitanje o požaru, koji je izbio prije dvije noći na putničkom automobilu u naselju Geljev most, Laketa je potvrdio da je prijava stigla u PU Trebinje.

“Zbog specifičnosti istrage, ne možemo  da iznosimo detalje istrage“, kaže Laketa.

On se osvrnuo i na stanje bezbjednosti u aprilu koje je ocijenio zadovoljavajućim.

“U proteklom mjesecu je evidentirano 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 29 lica od kojih su 14 povratnici. Što se tiče svježeg čina, policijski službenici su na mjestu izvršenja uhvatili sedam izvršioca “, kazao je Laketa.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković predstavio je statistiku koja se tiče bezbjednosti saobraćaja. Prema njegovim riječima evidentirano je 26 nezgoda od kojih četiri sa teško i jedna nezgoda sa lakše povrijeđenim licem.

“Ni u ovom ni u uporednom period nisu evidentirane saobraćajne nezgode sa poginulim licima.  Ukupan broj nastradalih lica u nezgodama je devet i to četiri teže i pet lakše povrijeđenih. U ovim nezgodama učestvovalo je ukupno 45 vozila.”, kazao je  Janković.

Velibor Vukoje, načelnik Kriminalističke policije je kazao da je ova uprava u aprilu evidentirala 22 krivična djela od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 21 krivično djelo i na zloupotrebu opojnih droga jedno.

“Nadležnim tužilaštvima podneseno je 16 izvještaja protiv 16 lica muškog pola. Od ukupno prijavljenih lica šest su povratnici”, zaključio je Vukoje.