ucenici muzicke skole.JPG

Grad Trebinje i Muzička škola nagradiće uspješne učenike ove javne ustanove jednodnevnim izletom, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić nakon prijema za pedesetak učenika i profesora koji su osvojili neku od priznanja na proteklim takmičenjima.

Ćurić je istakao da ga raduje da su učenici tokom jedne školske godine osvojili 45 nagrada, što je izuzetan uspjeh, čestitajući njima i njihovim profesorima na zalaganju, trudu i svakodnevnom radu.

"Zato je naša ideja da ove učenike nagradimo. Riječ je o jednodnevnom izletu i Grad će u saradnji sa Muzičkom školom pružiti svu neophodnu pomoć", naveo je Ćurić.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić rekla je da su učenici ove ustanove nagrade osvajali na domaćim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

"Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćuriću na podršci koju godinama unazad prižaju ne samo našoj školi, već svim učenicima i profesorima", istakla je Babićeva.

Ona je kazala i da je izlet još jedan gest pažnje prema vrijednim, talentovanim i nadasve nadarenim učenicima Muzičke škole,.

Učenik drugog razreda srednje Muzičke škole Marina Mučibabić, koja svira flautu u klasi profesora Nede Tanasijević, rekla je da su iza nje četiri takmičenja - onlajn takmičenje u Italiji gdje je u triju osvojila laureat, međunarodna takmičenja u Valjevu (prva nagrada) i Beogradu (druga nagrada) i republičko takmičenje gdje je osvojila prvu nagradu.

"Ovo je lijep gest gradonačelnika i želim da mu se zahvalim što je izdvojio vrijeme za moje kolege i mene. Sve ovo je dodatni podstrek za sve nas da budemo još bolji", navela je Mučibabićeva.