Labudovi trebinje trebisnjica.jpg

Beogradski Zoološki vrt poklonio je Trebinju četiri labuda, koja od večeras plove Trebišnjicom.

Direktor beogradskog Zoološkog vrta Srboljub Aleksić kaže da mu je drago što su labudobe poklonili najjužnijem gradu Republike Srpske i što će oni dodatno uljepšati rijeku Trebišnjicu.

"Verujem da je ovo lepa stvar za Trebinje i sve one koji žive u tom gradu ili ga posete. Nećemo na ovome stati, već smo spremni, ukoliko se Trebinje odluči da izgradi svoj zoološki vrt - da u tome damo maksimalan doprinos i svaku vrstu pomoći", naveo je Aleksić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se na poklonu, navodeći da će ova vrsta ptica brzo postati jedan od prepoznatljivih atrakcija Trebišnjice.

"Riječ o po dvije ženke i mužjaka. Prije puštanja u Trebišnjicu prošli su sve veterinarske kontrole, ali i dvomjesečni karantin", naveo je Ćurić.

Labudpvi trebinje.jpg

Kako je procedura za izvoz, odnosno uvoz životinja iz jedne u drugu zemlju veoma složena, labudove je u Trebinje prije dva mjeseca uvezao Centar za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/ iz našeg grada.

U ovoj organizaciji navode da će se i u narednom periodu brinuti o labudovima, posebno tokom perioda njehove adaptacije na novu sredinu.