Prijem rk leotar1.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitao je rukometašima "Leotara" plasman u jedno od najjačih evropskih klupskih takmičenja, navodeći da je i to još jedan dodatni razlog da Grad u kontinuitetu obezbjeđuje sredstva za sport i izgradnju sportske infrastrukture.

Ćurić je, nakon prijema za rukometaše i upravu Rukometnog kluba "Leotar", istakao da je ovo najbolji rezultat trebinjskog premijerligaša i da će Grad podržati njigov nastup u Evropi, ali i tokom nove sezone u najelitnijem rukometnom takmičenju u zemlji.

"Oni su veliki ambasadori grada i zato svima njima upućujem iskrene čestitke i veliku zahvalnost. Njihov uspjeh je naša obaveza da im se adekvatno zahvalimo i obezbijedimo im još bolje uslove za treninge i igru. Nova sportska dvorana je naš novi zadatak i vjerujem da ćemo uskoro početi sa njenom izgradnjom", naveo je Ćurić.

On se zahvalio predsjednika Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću i generalnom direktoru ERS-a Luki Petroviću što su podržali izgradnju nove sportske dvorane i pratećeg objekta kongresnog centra.

Predsjednik Upravnog odbora RK "Leotar" Stevan Bekan zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćuriću na podršci tokom svih prethodnih godina ističući da vjeruje da će ovakav rezultat Leotara podstaći djecu da treniraju rukomet ili neki drugi sport.

"Cilj svih nas je da što više djece bude u sportu. Ovakvi rezultati to mogu samo da postaknu. Ideja o izgradnji nove dvorane je i te kako važna i ono što možemo je da damo punu podršku njenoj izgradnji", naveo je Bekan.

Prvotimac Leotara Aleksandar Milojević rekao je ovo podstrek svim igračima da pruže još bolje partije na parketu.

"Uz nekoliko adekvatnih pojačanja - mislim da imamo šansu u Evropu", dodao je Milojević.

Rukometaši Leotara završili su nastup u Premijer ligi BiH na trećoj poziciji na tabeli što im je omogućilo da se plasiraju u EHF Ligu Evrope koja je po jačini drugo takmičenje evropskog klupskog rukometa.