Humanitarno vece srbi za srbe1.jpg

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je prvo donatorsko veče u Republici Srpskoj u Hotelu „Bellevue“ u Trebinju. Preko 130 gostiju odazvalo se pozivu da svojim prisustvom i donacijama pomogne izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bjelica iz Trebinja. Planirana vrijednost projekta je 120.000 KM, što je ujedno predstavljalo i novčani cilj ovog događaja.

Zahvaljujući donacijama prije događaja i na samom događaju prikupljeno je 30.200 KM. Na ime ovog događaja Humanitarna organizacija Srbi za Srbe očekuje određeni broj uplata u narednim danima. Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

Program je otvoren blagoslovom oca Aleksandra Šmanje i pjesmom narodnog guslara i prvaka iz Trebinja Mitra Višnjića nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina.

Humanitarno vece srbi za srbe2.jpg

Predstavljen je jedan dio kreacija iz kolekcije Infiniti visoke mode, dizajnerke Dejane Milosavljević, inspirisane najznačajnijim izumima i patentima slavnog srpskog naučnika Nikole Tesle. Čitav koncept revije Infititi dizajnerka je osmilila na nešto drugačiji način koji je edukativnog karaktera i koji je kroz kratke filmove o Tesli i njegovom životu vodio goste kroz celu reviju.

Humanitarno vece srbi za srbe3.jpg

Atmosferu je začinila humanitarna aukcija i divan glas mlade etno pjevačice Branke Zečević, dok je za zabavni dio večeri bio zadužen Impresiv bend iz Trebinja.

Na aukciji su licitirane unikatne kamene gusle umetnika Željka Aleksića iz Trebinja i dva specijalna vina iz manastira Tvrdoš i Vinarije Vukoje.

Humanitarno vece srbi za srbe4.jpg

Pored Trebinja, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaće donatorske večeri u Bijeljini, Beogradu, Novom Sadu i Čačku.

Prethodna godina bila je rekordna kada govorimo o pomoći koju je ova organizacija isporučula u Hercegovini. Pomognute su tri porodice, dva doma zdravlja i Narodna kuhinja u Trebinju u vrijednosti višoj od 450.000 KM.

Screenshot_20230521-125343_Word-min.jpg