4 herceg fest1.jpg

U ulici Jovana Dučića otvoren je mini sajam gostujućih turističkih subjekata iz regiona (turističke organizacije i subjekti iz BiH, Srbije i Crne Gore) i tradicionalne manifestacije „4. Herceg fest“ – Festival domaćih proizvoda lokalnih proizvođača uz prateći kulturno-umjetnički i zabavni program.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je da, ako se po jutru dan poznaje, ova turistička godina će biti najbolja do sada.

"Grad Trebinje, Turistička organizacija i Agrarni fond su se potrudili da naprave razne sadržaje povodom otvaranja turističke sezone. Naš cilj u proteklom periodu je da sezona neće trajati od juna do avgusta kao što je bila praksa do sada i Grad Trebinje se potrudio da izađe u susret svim turistima iz različitih oblasti. U posljednje vrijeme izdvajamo značajna sredstva za sportsku infrastrukturu da veliki broj klubova dođu ovdje u periodu kada nisu popunjeni smještajni kapaciteti. I ove godine nema razloga za sumnju da ćemo i ovegodine pripremiti dosta raznih sadržaja za sve", rekao je Ćurić.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica je naglasila da je sinoć bila velika posjećenost na koncertu "Leksington benda" čime je zvanično i otvorena turistička sezona.

"Prema našim podacima, za prva tri mjeseca imamo 30 odsto više registrovanih turista nego rekordne prošle godine tako da nemamo dilemu da će ova godina biti bolja od istorijske prošle. Mi želimo da naši turisti dožive Trebinje iz različitih perspektiva, a u novoj ponudi imamo kvadrove, hajking i bajking tur, planinarski dom na Ublima sa svojim zip-lajnom, vještačkom stijenom i avantura parkom", rekla je Putica.

4 herceg fest2.jpg

Pomoćnik ministra za Turizam i ugostiteljstvo u Vladi Republike Srpske Predrag Tešić naglasio da je "Herceg fest" postala manifestacija po kojoj će Trebinje i Republika Srpska biti prepoznatljiva ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

"U pripremi su izmjene i dopune zakona o ugostiteljstvu i boravišnim taksama i zajedno sa vašim gradom koji je imao pozitivne prijedloge za nova zakonska rješenja tu smo da primijenimo ono što teren traži , kao i za finansijsku podršku manifestacijama i izgradnji infrastruktura", naglasio je Tešić.