Godisnji koncert muzicka skola5.jpg

U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra održan je "Godišnji koncert" učenika Muzičke škole za ljubitelje klasične muzike i za sve one koji su pomagali rad ove ustanove.

Na koncertu koji je trajao 90 minuta nastupio je i hor pripremnog razreda, hor osnovne i srednje muzičke škole, mješoviti orkestar, harmonike, violine, gitare, viole, violončela, orkestar harmonika, solisti sa sedam odsjeka klavira, harmonike, gitare, flaute, violončela, viole i violine - oko 120 učesnika.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić naglasila je da su u ovoj školskoj godini profesori i učenici radili puno pa su i zato rezultati odlični.

"Učestvovali smo na republičkom i pet međunarodnih takmičenja na kojima smo osvojili 45 nagrada. Od toga je jedna specijalna, četiri laureata, 13 prvih, 17 drugih i deset trećih. To je odličan rezultat. Pored naših redovnih aktivnosti, internih časova, koncerata koje održavamo u školi i u gradu, na inicijativu škole održano je prvo pijanističko takmičenje na kome je učestvovalo 170 takmičara iz regiona. I ove godine sviramo na klaviru "Stenvej end sans /Steinway & Sons/" i on nam je otvorio vrata svim ovim događajima koje smo do sada imali", rekla je Babićeva.

Godisnji koncert muzicka skola4.jpg

Dirigent hora srednje muzičke škole Milisav Sukonjica je istakao da se hor predstavio sa dijelom programa koji je izvodio na 29. Republičkom takmičenju u apsolutnoj kategoriji velikih mješovitih horova gdje je osvojio prvu nagradu sa 95 bodova.

"To su pjesme 'Ile ben et bok' i 'Sililiza' koje su u epohama jako udaljene kompozicije, ali su obje dinamične i prijemčive za publiku. Naš hor krasi jedno zajedništvo i trudimo se da to njegujemo jer su međuljudski odnosi jako važni. Mi smo mala škola i trudimo se da iz toga izvučemo ono najbolje, da budemo jedinstveni, dobri drugari i prijatelji. Kažem đacima da pregledaju neki potencijalni repertoar, da mi daju sugestiju i što je meni drago zavolili su naše klasike poput Mokranjca. Bio mi je cilj da prigrlimo našu tradiciju", objasnio je Sukuljica.

Godisnji koncert muzicka skola6.jpg

Publika je gromoglasnim aplauzima nagrađivala izvođače, a kao i uvjek najviše aplauza dobili su najmlađi to jest Hor pripremnog razreda koji je izveo dvije kompozicije "Ljeto nas zove" i "Palačinke za slona".

FB_IMG_1684618471060.jpg

FB_IMG_1684618455577.jpg

FB_IMG_1684618526438.jpg

Godisnji koncert muzicka skola3.jpg

FB_IMG_1684618624281.jpg

FB_IMG_1684618633078.jpg