donatorsko-vece.jpg

Prvo donatorsko veče u Republici Srpskoj, u organizaciji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, održaće se u Trebinju, u petak 19. maja sa početkom od 19.00 časova u hotelu „Bellevue“ (Podglivlje BB).

Cilj donatorske večeri je izgradnja kuće za šestočlanu porodicu Bjelica iz Trebinja. Planirana vrijednost pomoći je 120.000 KM.

"Želimo da okupljanjem prijatelja i donatora naše organizacije kroz ovo donatorsko veče izgradimo veliku zajednicu dobrotvora, dovoljno jaku da preokrene živote hiljade djece i njihovih porodica na put rada, učenja i opšteg boljitka u životu", kažu iz organizacije "Srbi za Srbe".

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nosilac je Ordena Svetog Save od 2015. godine i već punih 18 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice i zajednice širom Balkana, tokom kojih je prikupila više od 22 miliona KM donacija i sa njima obezbijedila vrijednu materijalnu pomoć za više od 3.000 porodica koje zajedno broje 14.500 djece, kao i pomoć za više od 100 projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.