Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Grad sunca okupio 375 djece iz vrtića istočne Hercegovine (FOTO)

Vrtic trebinje2.jpeg

U Gradu sunca se danas, po drugi put, u okviru projekta „Rastimo uz ples“ okupilo 375 djece iz predškolskih ustanova istočne Hercegovine.

Prema riječima Janje Ćapin, direktora JU dječiji vrtić „Naša radost“ danas se druže djeca i vaspitači iz Trebinja, Bileće, Nevesinja, Gacka, Berkovića, a mališani iz Ljubinja su opravdano odsutni.

Ona je dodala da je ove godine okupljanje pod sloganom 'Malim koracima u veliki svijet'.

„Nadamo se da će ovo okupljanje prerasti u tradiciju. Mališani danas zajedno plešu i bavi se sportskim aktivnostima. Bitno je da se djeca socijalizuju i druže sa drugom djecom u prirodi. Oni će simbolično dobiti i diplome i zahvalnice, a pripremljeni su i pokloni za vrtiće“, rekla je Ćapin.

On je napomenula da iz vrtića „Naša radost“ ove godine u školske klupe odlazi oko 180 predškolaca.

„Mi smo njima prethodnih godina bili druga prodica. Ovom manifestacijom želimo da skrenemo na značaj predškolskog vaspitanja, koliko je bitno da djecu idu u vrtić. Broj djece u trebinjskim vrtićima iz godine u godine je sve veći. Imamo liste čekanja, a trenutno se radi na projektu za peti objekat i sve to pokazuje rezultat našeg rada“, navela je Ćapin.

Vrtic trebinje3.jpeg

Ljeposava Janjoš, direktor Dječijeg vrtića „Sveta novomučenica Milica - Dete“ Berkovići izrazila je zahvalnost gradu Trebinju i vrtiću „Naša radost“ na gostoprimstvu.

„Iz Berkovića 23 djece danas učestvuje u programu i sa njima su došla mlađa djeca sa roditeljima, koji će biti posmatrači. Voljela bih da se ovakva druženja nastave. Zaista je nešto posebno za sve nas“, istakla je Janjoš.

Organizator manifestacije je Dječiji vrtić „Naša radost“, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Mališane i njihove vaspitače, u ime grada domaćina, pozdravio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je podsjetio da Grad uvijek rado podržava ovakve manifestacije i zahvalio vaspitačima što izvode našu djecu na pravi put.

Vrtic trebinje1.jpeg

„Djeca će sigurno ponijeti lijepo iskustvo sa ovog druženja. Za ovaj uzrast je neophodno da sve kreće iz kuće. I upravo svi treba da se zajedno potrudimo oko vaspitavanja naše djece. Roditelji treba da povedu što više pažnje djeci. Isto tako treba da budu sigurni kada su im djeca u vrtiću i školi da imaju povjerenje u nastavni kadar, da će ih oni izvesti na pravi put. Svi trebamo da budemo na visini zadataka - od djeteta, roditelja, nastavnika, vaspitača i lokalne vlasti“, naveo je Ćurić.

Danas je snimljen i promotivni video spot sastavljen od svih aktivnosti koje su se danas organizovale, a sve u cilju promovisanja značaja predškolskog vaspitanja.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja