Fk leotar sloboda.jpg

U 31. kolu Premijer lige BiH u Policama FK "Leotar" dočekuje FK "Tuzla siti". Ako se pogleda tabela, tri kola prije kraja prvenstva vidi se da je domaćin na posljednjem mjestu sa 28 bodova, a gosti su na devetom mjestu sa 31 bodom.

Ova utakmica će Leotaru  umnogome odrediti sudbinu u narednom periodu.  Trebinjci moraju da pobijede, jer samo na taj način će imati još šanse za opstanak u najkvalitetnijem BiH fudbalskom rangu.

U redovima domaćih svi očekuju i priželjkuju pobjedu barem minimalnim rezultatom uz dobru igru.

Trener Marko Maksimović vjeruje u svoju ekipu uvjeren da ih očekuje utakmica koja će definitivno odrediti šta će se dešavati u posljednja tri kola.

"Ako pobijedimo olakšali bi put prema opstanku. Iz četiri posljednje utakmice koje smo odigrali protiv direktnih konkurenata osvojili smo dva boda, a na dvije izgubljene utakmice primili četiri gola iz kornera", rekao je Maksimović.

U redove Trebinjaca vraća se Milović, Uzelac je počeo trenirati, ali je on pod znakom pitanja. Šipovac neće igrati zbog isključenja na prethodnoj utakmici.

Ljubitelji fudbala dođite i svojim navijanjem dajte podršku svom Leu da dođe do bitne pobjede - kažu u redovima Trebinjaca, a ulaz na utakmicu je besplatan.

Glavni sudija je Mateo Musa (Čitluk), a njegovi pomoćnici su Radislav Kačavenda (Gradiška) i Boris Dujmović (Mostar).

Utakmica se igra danas sa početkom u 17.00 časova.