Nocni vukovi tb.jpg

Po blagoslovu vladika budimljansko-nikšićkog i zahumsko-hercegovačkog i primorskog Metodija i  Dimitrija, u okviru dana Svetog Vasilija Ostroškog,  organizovana je vožnja na dvotočkašima koja je je nazvana "Putevima Svetog Vasilija Ostroškog".

Nakon Svete liturgije u rodnom selu Svetog Vasilija u Mrkonjićima, motociklisti su krenuli put Tvrdoša, svratili u Saborni hram Svetog preobraženja Gospodnjeg, a vožnju su završili u manastiru Ostrog, odnosno u Nikšiću pred početak narodne litije.

Željko Obradović iz MK "Noćni vukovi" iz Crne Gore naglasio je da ima 30 bajkera.

"U ovoj vožnji 'Putevima Svetog Vasilija Ostroškog' učestvuju 'Noćni vukovi" iz Crne Gore i Republike Srpske, MK "Onogošt" iz Nikšića, MK "Vitezovi" iz Berana, MK "Bratstvo" iz Beograda kao i nekoliko bajkera koji nisu članovi klubova. MK 'Noćni vukovi' iz Crne Gore godinama unazad sa trebinjskim Moto klubom 'TNT' organizuje vožnju koja se vozi kroz Hercegovinu, a počinje u Mrkonjićima. Ovo je baš vožnja posvećena putevima našeg svetitelja od njegovog rođenja do upokojenja", rekao je Obradović.

Marko Vučurević iz MK "Noćni vukovi" Republike Srpske naglasio je da svake godine zajedno sa MK "TNT" idu u Mrkonjiće.

"Mi smo ovdje kao domaćini u Hercegovini bratski prihvatili našu braću iz Crne Gore, da ih provedemo kroz ovaj dio Republike Srpske, a braća će nas provesti putem Svetog Vasilija u Crnoj Gori. Naš klub u Trebinju broji šest članova. Sveti Vasilije i njegova majka Sveta Ana su smjernice našega naroda, ujedinjenja, vjere", kazao je Vučurević.