curic cabric.jpg

Trebinje će od 21. do 27. maja biti domaćin Evropskog turnira u odbojci za djecu školskog uzrasta, što je prvi takav turnir u RS, a i ove godine od jula biće organizovana Ljetna škola sporta RS. Rečeno je ovo nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića sa ministrom za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS Selmom Čabrić.

„Vlada RS i resorno ministarstvo i dalje će pružati veliku podršku gradu Trebinju, jer ono što ovaj grad nudi je za pohvalu i primjer mnogim lokalnim zajednicama. Nastavićemo realizaciju započetih projekata poput Ljetne škole sporta, koja i ove godine počinje u julu, ali i učestovati u organizaciji prvog odbojaškog turnira za učenike iz evropskih zemalja“, navela je Čabrić.

Ona je dodala da je sve to način da se iz Trebinja pošalje lijepa priča o svim potencijalima koje ovaj grad ima i koje treba iskoristiti na najbolji način.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je podsjetio da je grad i ranije imao podršku resornog ministarstva i dodao da je danas dogovoreno da će ona biti nastavljena, vjerovatno, na višem nivou, zahvaljujući rezultatima koje sportski kolektivi ostvaruju.

„Naš stav je da se rezultati vrednuju i da se tako dobija podrška bilo koje vrste. Koliko se radilo dobro pokazuje i to što smo dobili priliku da prvi u RS organizujemo evropsko takmičenje u odbojci za učenike. Smatramo da ne postoji bolje mjesto za život od Trebinja za omladinu, za porodicu i sportiste. Imamo još projekata, koji su naišli na razumjevanje u resornom ministarstvu i Vladi. Premijerligaši su i do sada imali finansijsku podršku od resornog ministarstva, a i danas smo dogovorili novu takvu podršku„ istako je Ćurić.

Ministar za porodicu, omladinu i sport RS Selma Čabrić danas je obišla i Dom učenika, gdje će biti smješteni učesnici Ljetne škole sporta RS, „Grad sunca“ gdje će se održavati Evropski turnir u odbojci za djecu školskog uzrasta kao i Dječiji vrtić „Naša radost“.