Objekat zandarmerije pu trebinje1.jpg

U trebinjskom naselju Gorica počela je izgradnja novog objekta za potrebe Jedinice žandarmerije koja djeluje u okviru Policijske uprave Trebinje, koji će omogućiti bolje uslove za boravak i rad za sve pripadnike jedinice.

Kamen temeljac za budući objekat, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini vrtića "Srbija", položili su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. Riječ o objektu od 802 metra kvadratna, a za čiju je izgradnju Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbijedilo 1.074.000 KM.

Ministar Karan je rekao da je Jedinica žandarmerije poseban dio policijskih snaga, sa posebnom opremom i specifičnim zadacima, zbog čega joj je i potreban zaseban prostor za obuku njenih pripadnika, koji uz to omogućava i njihovo brzo reagovanje u slučaju potrebe.

"Uz opremanje i nove objekte, MUP posebnu pažnju usmjerava na kadrovsko jačanje svojih jedinica. Od septembra će sa radom početi i srednja škola unutrašnjih poslova. Iapk, za jačanje kapaciteta naše policije potrebni su i novi objektu, a jedan takav uskoro će biti i u Trebinju", naveo je Karan.

On je kazao da se u MUP ulažu značajna sredstva, o čemu govori i podatak da je od 2018. godine uloženo više od 150.000.000 KM kako za svakodnevnu opremu za pripadnike policije i helikoptere tako i u nove objekte širom Republike Srpske. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će i ovaj objekat dodatno unaprijediti bezbjednost u Trebinju, iako je ona i do sada bila na visokom nivou.

Objekat zandarmerije pu trebinje2.jpg

"Uvijek može bolje i to je zajednički zadatak svih nas. I građani su ti koji svojim blagovremenim reagovanjem mogu da utiču na brzu reakciju pripadnika policije. Smatrali smo da najveća mjesna zajednica u našem gradu zaslužuje jedan ovakav objekat, ali i POlicijsku stanicu koja je otvorena prije nekoliko godina", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da ne može da prihvati sugestije pojedinaca da policijski objekat ne treba da bude u blizini vrtića, već da svaki građanin koji vidi uniformisano lice - treba da se osjeća još bezbjednije.

"Ima i onih koji primjenjuju silu na način koji nije prihvatljiv. To treba da se utvrdi i da se riješi. Vjerujem da za takve osobe nema mjesta u policiji. Ovaj objekat će prvenstveno služiti kako za bolje uslove rada i obuku pripadnika Jedinice žandarmerije, tako i za još veći stepen bezbjednosti svih građana", dodao je Ćurić.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da ova uprava prati širenje grada, pa samim tim i dio svojih jedinica razmješta na širem području grada.

"Cilj objekta je da ojača bezbjednost svih nas u Trebinju i Hercegovini, kao što je i školski policajac dodatna sigurnost za sve prosvjetne radnike, roditelje i njihovu djecu. Do sada je Policijska uprava imala samo jedan objekat u Trebinju, koji je izgrađen u vrijeme austrougarske okupacije", dodao je Laketa.

Radove na izgradnji novog objekta Jedinice žandarmerije povjereni su trebinjskoj firmi "Rad građevinar", koja treba da ih izvede u roku od 130 radnih dana.

izgled objekat policija trebinje1.jpg

izgled objekat policija trebinje2.jpg