Koncert orkestra gimbazije2.jpg

Orkestar Gimnazije "Jovan Dučić" priredio je koncert sa gostima u Kulturnom centru, koji je finalni dio muzičkog kampa „Trebinje 2023“, koji je u organizaciji trebinjske Gimnazije i školskog orkestra ugostio dvadesetak mladih muzičara iz Sarajeva, Travnika i Stoca.

Profesor iz Travnika Alojz Čakarić je naglasio da su dobili lijepu priliku da sarađuju sa djecom na projektu koji širi znanja i veže prijateljstva.

"Ovaj put smo došli sa tri učenika, a bilo je u planu još tri trombona. Pošto su ta djeca u pripremi ispita nisu bili u mogućnosti da dođu. Ovo je predivno iskustvo i čast je bilo raditi sa ovim ljudima i djecom. Koja je to bila radost zajedničkog muziciranja i ništa im nije bilo mrsko. Treba biti svjestan da su uprkos svim školskim obavezama pronašli vremena da vježbaju i to nije lagano. Oni imaju jednu strast i uživanje za muzikom. Meni kao pedagogu bilo je lijepo iskustvo u pripremanju materijala, tehničkoj pripremi", jasan je bio Čakarić.

Dirigent orkestra Gimnazije "Jovan Dučić" Pero Bokić kaže da su oni u prethodnih nekoliko dana ugostili mlade muzičare.

"Cilj našeg druženja je upoznavanje mladih, upoznavanje različitih instrumenata jer su nam došli muzičari koji sviraju klarinet, flautu, trubu, instrumente koje mi nemamo priliku da često čujemo. Učenici su imali veliku ulogu u odabiru kompozicija, a aranžmane smo radili prof. Munir Mešanović i ja. Ovo je drugi projekat koji radimo u saradnji sa američkom ambasadom", rekao je Bokić.

Revijalnim orkestrom dirigovali su profesori Munir Mešanović i Pero Bokić. Gledaoci su u prepunoj pozorišnoj sali uživali u jednočasovnoj muzici popularne pop i rok strane i domaće muzike i dosta su puta prekidali aplauzima mlade izvođače.

Koncert orkestra gimbazije1.jpg