Izaberi pismo: ćirilica / latinica

U Trebinju obilježen 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom

Subnor.jpeg

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom danas su predstavnici trebinjskog SUBNOR-a, Gradske uprave i Socijalističke partije položili cvijeće na Spomenik palim borcima u borbi protiv fašizma 1941-1945. u gradskom parku.

Cvijeće je položio i Miroslav Marković, konzul  Republike Srbije u kancelariji u Trebinju.

Rajko Ćapin, predsjednik trebinjskog SUBNOR-a je istakao da na današnji dan treba da pošaljemo univerzalnu poruku mira.

On je dodao da treba da radimo na razvijanju i jačanju sistema koji će još jače vrednovati, promovisati i afirmisati ono što je iskonsko i istinsko.

„To su prije svega porodica, tradicija, međusobno uvažavanje, poštovanje, tolerancija i bradska ljubav. Te karakteristike odavno nama pripadaju i idu sa nama. Poštujući ovo prethodno navedeno mi ćemo na taj način najbolje stalno biti u aktivnosti, da vodimo borbu za jedno pravednije, humanije i solidarnošću protkano društvo“, naveo je Ćapin.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja kaže da je važno da se njeguje kultura pamćenja, a ovakvi događaji su i opomena da je potrebno biti na oprezu, kako se slični događaji ne bi ponovili.

On je istakao da je važno da se mlađe generacije upoznaju sa nepobitnim istorijskim činjenicama, gdje ogromnu ulogu treba da imaju obrazovne ustanove, navodeći da će se Grad potruditi da se kroz istorijski čas i slične događaje mladi upoznaju sa istorijskim činjenicama i izvuku pouke.

"Potrebno je da se u to uključi i čitava zajednica i roditelji i sve druge institucije da se na pravi način komunicira i da zajednički kreiramo ambijent gdje ćemo slati poruke mira i tolerancije, jer jedino na takav način možemo uticati na razvoj cjelokupne društvene zajednice", rekao je Bošković.

Obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u gradskom parku, prisustvovali su danas potomci palih boraca NOR-a i fašističkog terora i predstavnici društveno-političkog života našeg grada.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja