Sahrana.webp

Srbija se oprašta od stradalih u pucnjavi u školi, a u Beogradu su sahranjene prve žrtve masakra.

Na Novom Groblju danas u 11 časova održana je sahrana djevojčice K.M.

"Ispraćamo sa ovog sveta pupoljak koji se nije razvio u život. Teške sam dužnosti prihvatio. Teško bih našao reč koja bi utešila porodicu. Trebalo bi danas samo plakati i ćutati", govorio je sveštenik i plakao.

Veliki broj rodbine i prijatelja okupili su se kako bi se poslednji put pozdravili sa djevojčicom i ispratili je na večni počinak.

Drugovi iz odeljenja nosili su cvijeće, svijeće i bijele balone.

Danas je na vječni počinak ispraćena i ćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, a koja je izgubila život u masovnoj pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar".

Takođe, sahranjen je i nastradali čuvar Dragan Vlahović.

Veliki broj porodice i prijatelja okupio se danas ispred kapele na beogradskom groblju "Lešće" da oda poslednju počast tragično nastradalom čuvaru OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je zajedno sa još osam đaka tragično stradao od ruke maloljetnog Koste K. (13)..

Tužnom skupu prisustvovao je veliki broj mladih osoba sa bijelim cvijećem u rukama.

Plato ispred kapele bio je mali da primi sve one koji želje da odaju posljednju počast ubijenom Draganu.

Nakon što je završeno opelo, najpotresniji momenat tokom formiranja kolone jeste crtež na kojem je Dragan predstavljen kao superheroj, a koji u koloni drži jedan od učenika.

Podsjetimo, od srijede, kada se desio zločin u OŠ "Vladislav Ribnikar", ispred škole gore svijeće za stradale učenike i radnika obezbjeđenja.

Ispred samog ulaza u školu juče od 15 časova pa sve do kasno uveče građani su u redovima čekali da dio tuge, sjećanja na stradale ostave u Knjizi žalosti. Moći će da se upišu i danas i sutra od 10 do 15 časova.