Agrarni 1-min.jpg

Agrarni fond Trebinje danas je podijelio rasad paprike, paradajza i krastavca proizveden u rasadniku ovog fonda, za 160 poljoprivrednika iz Trebinja.

Sanja Đurić, šef tehničke službe Agrarnog fonda kaže da Fond četvrtu godinu dodjeljuje rasad poljoprivrednicima, te da svake godine povećavaju broj rasada.

„Na javni poziv se prijavilo 160 korisnika i svi su dobili. Proizvedeno je 20.000 rasada paprike, paradajza i krastavca, a korisnicma je podijeljeno oko 60 rasada paprike i paradajza, odnosno prema zahtjevima“, istakla je Đurić.

Ona je dodala da su u plasteniku Agrarnog fonda zasadili i sadnice smokve i šipka.

 „I ove sezone proizveli smo 2.500 sadnica smokve i 1.000 šipka, koji će takođe posredstvom javnog poziva, koji je u toku, biti dodijeljene poljoprivrednicima“, rekla je Đurić.

Vule Spaić, poljoprivrednik sa Rastoka danas je preuzeo sadnice, koje sadi za sopstvene potrebe.

„Svake godine dobijem rasad, kvalitet je odličan. Bavim se uzgojem paprike i paradajza na zemljištu površine od oko 300 kvadrata. Količine rasada koje sam danas dobio su mi dovoljne za sadnju na toj površini“, naveo je Spaić.

I ove godine u proizvodnji rasada Agrarnog fonda, u okviru praktične nastave, učestovovali su učenici Centra srednjih škola u Trebinju.