policija rs.jpg

Policijska stanica Trebinje je 3. maja 2023. godine, evidentirala dva krivična djela: „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.  

Policijska stanica Trebinje je oko 15.30 časova, primila prijavu da lice inicijala M.K. u porodičnoj kući fizički napada, vrijeđa i upućuje prijetnje po život i tijelo članovima svoje porodice, čime je stečen osnov sumnje da je počinilo krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Po primanju prijave, policijski slubenici su izašli na lice mjesta i lišili slobode izvršioca.  

Prilikom sprovođenja lica inicijala M.K. u službene prostorije, ono je ujelo policijskog službenika kojom prilikom mu je nanijelo tjelesne povrede, čime je stečen osnov sumnje da je počinilo krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Takođe, izvršenim pretresom izvršioca pronađeno je 11 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, za što mu je izdat prerkšajni nalog na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnh droga Republike Srpske.