Izlozba fotomonografija1.jpg

U galeriji Kulturnog centra Trebinje predstavljena je fotomonografija “To je bilo neko lepše i sretnije vreme”, autora Dragana Teodorovića Zeka.

Ovaj Mostarac, koji živi u Kragujevcu više od 20 godina, fotografskom kamerom bilježi atmosferu, emocije i najzanimljivije momente na rok koncertima i pozorišnim daskama.

Kaže da je naziv monografije stih pjesme Bore Đorđevića, a knjiga i izložba su nastale za vrijeme korone.

"Knjiga je izašla u oktobru prošle godine, a izložba se sastoji od 24 rada. Premijera izložbe bila je u oktobru prošle godine, a nakon toga bila je u Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu, a sad smo na jugu Hercegovine. Fotografije su nastale osamdesetih godina na koncertima i festivalima u Beogradu, Banjaluci, Sarajevu, Zagrebu itd, ali i u Tokiju, Buenos Ajresu, Parizu, Tel Avivu i drugim svjetskim metropolama. U prvom planu je publika, čiju euforiju iz prepunih hala, arena, dvorana i sa stadiona širom svijeta prenosim, a fotografije su crno bijele da bi se osjetila nostalgija za sretnijim i ljepšim nekim vremenima. To su rok fotografije zato što se na rok koncertima može najbolje vidjeti emocija", rekao je Teodorović.

Izlozba fotomonografija2.jpg

Dragan Teodorović objašnjava da je na fotografijama publika zato što se od nje živi, a osamdesetih je počeo da radi sa grupama "Crvena jabuka"; "Merlin"...

"Tada su bili dobri autori i oni su proizvodili emocije koje možete da vidite na slikama. Mislim da je sad nedostatak dobrih autora i muzičara i da se to vrijeme ne može vratiti. Sve pokazuje da ova knjiga ima opravdan naziv Sada radim sa Bajagom i izaći će knjiga 'Bajaga i instruktori 1984-2024'", istakao je Teodorović.

Fotomonografija “To je bilo neko lepše i sretnije vreme” je jedinstvena zahvalnica publici rok koncerata, a posvećena je i svim preminulim prijateljima i saradnicima autora, pa je kao takva unikatno izdanje na svjetskoj muzičkoj sceni.