Pocetak radova bolnica.jpg

Pripremni radovi na izgradnji nove bolnice u Trebinju počeli su jutros, a članovi “Pokret za restituciju Trebinje“ otklonili su prepereku koje su postavila na prilazu poljoprivrednom zemljištu nakon što su im u Policijskoj stanici Trebinje pokazali građevinski dozvolu.

Tokom jučerašnjeg dana članovi Pokreta za restituciju blokirali su prilaz poljoprivrednom zemljištu u trebinjskom naselju Pridvorci na kojem je planirana izgradnja nove bolnice, a nakon nekoliko časova pozvani su u Policijsku stanicu Trebinje gdje su obaviješetni da izvođač radova ima potrebnu građevinski dozvolu.

Kako bi izbjegli bilo kakve neprijastnosti, članovi ovog pokreta uklonili su sve prepereke, a izvođač radova Herce gradnja počela je sa pripremnim radovima.

Ipak, u ovom Pokretu najvaljuju da nastavljaju pravnu borbu za zamlju koja je oduezeta od njihovih predaka.

- Danas ćemo Ustavnom sudu BiH uputiti kao dokaz materijal sa gradilišta i tražićemo odluku o privremenim mjerama obustave svih radova dok traje proces pred Ustavnim sudom BiH - istakao je član Pokreta za restituciju Trebinje Sr

Ono što posebno ističu u Pokretu za restiticiju je da je bolnica samo paravan - da se 30 hektara pretvori u beton. 

Direktor Bolnice u Trebinju Nedjeljko Lambeta rekao je da su dobijene sve potrebne dozvole za pripremne radove na izgradnji nove Bolnice u Trebinju, u koju će Vlada Republike Srpske uložiti 128 miliona KM.

Lambeta je za Srnu naveo da je zemljište preneseno sa Republike na Bolnicu Trebinje, da su dobijeni lokacijski uslovi, te da je izdata i građevinska dozvola za pripremne radove.

On je istakao da su ispoštovane sve procedure i dobijena pozitivna mišljenja Pravobranilaštva Republike Srpske i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u vezi sa zakonitošću kada je riječ o gradnji nove Bolnice u Trebinju.